4 دیدگاه

 نوامبر 19, 2020

 مداح زاده

اتریوم چیست و کار با اتریوم

اتریوم چیست؟

اتریوم در واقع نوعی بستر نرم افزاری غیر متمرکز است که  عملکردی مشابه اینترنت و اپ استور دارد. برای استفاده از این سیستم به یک ارز دیجیتال به نام اتر نیاز است. اتر یک دارایی دیجیتال محسوب می شود که بی نیاز به طرف سوم جهت پردازش پرداخت ها است و علاوه بر ارز نوعی سوخت برای اپلیکیشن های غیر متمرکزی مانند اتریوم شناخته می شود.

اتریوم چیست؟

قبل از توضیح درباره اینکه اتریوم چیست باید بدانیم : معمولا مدیریت  اکثر کسب و کارها، سازمان ها و .. توسط سیستم های متمرکز صورت می گیرد اما اتریوم دارای سیستمی غیر متمرکز می باشد. اگر چه این سیستم با مشکلات فراوانی همراه است اما تا هنگامی که طرفین  معامله به یکدیگر اعتماد کافی نداشته باشند همچنان از سیستم های متمرکز استفاده می شود.

یک رویکرد متمرکز در واقع تحت کنترل یک قدرت متمرکز قرار دارد اما این رویکرد می تواند یک شکست برای آن محسوب گردد٬ زیرا سرورها و برنامه های کاربردی دائما تحت خطر حمله هکرها قرار دارند. بنابراین اتریوم به عنوان یک سیستم غیر متمرکز که این مشکلات را ندارد می تواند بستر مناسبی برای معامله در سطح جهانی باشد. اگر می خواهید با اتریوم و چگونگی کار با آن بیشتر آشنا شوید تا پایان با ما همراه باشید.

هدف اتریوم چیست؟

پیش از آنکه آموزش کار با اتریوم را مورد بررسی قرار دهیم بهتر است اطلاعاتی در رابطه با هدف اتریوم داشته باشیم.  امروزه بیشتر کارها از طریق وب سایت ها و شرکت های خدمات آنلاین صورت می گیرد که برای استفاده از محصولات و خدمات آن ها نیاز است که اطلاعات خود مانند نام و نام خانوادگی، ایمیل، شماره تلفن و .. خود را در سیستم آن ها ثبت کنید و این اطلاعات در سرورهای آن ها برای همیشه ذخیره می شود.

این سرورهای کامپیوتری معمولا توسط شرکت های مطرح در زمینه فناوری مانند گوگل، مایکروسافت، فیس بوک و .. عرضه می شوند و به ظاهر استفاده از آن ها مشکلی ندارد اما هیچگونه حریم خصوصی و امنیتی در استفاده از آن ها برای اطلاعات خصوصی شما وجود ندارد که واقعا فاجعه آور است و در معرض خطر هک و سرقت اطلاعات قرار دارند. برای رفع این مشکل و حفظ حریم خصوصی کاربران اتریوم روی کار آمد.

آموزش کار با اتریوم

آیا اتریوم یک ارز دیجیتال محسوب می شود؟

اتریوم در واقع نوعی بستر نرم افزاری غیر متمرکز است که  عملکردی مشابه اینترنت و اپ استور دارد. برای استفاده از این سیستم به یک ارز دیجیتال به نام اتر نیاز است.

اتر یک دارایی دیجیتال محسوب می شود که بی نیاز به طرف سوم جهت پردازش پرداخت ها است و علاوه بر ارز نوعی سوخت برای اپلیکیشن های غیر متمرکزی مانند اتریوم شناخته می شود. بنابراین کاربری که کار با اتریوم را انجام می دهد  و بخواهد تغییری در یکی از اپلیکیشن های آن ایجاد نماید باید هزینه تغییر شبکه را بپردازد. 

نحوه کار اتریوم به چه صورت است؟

افرادی که می خواهند از اتریوم استفاده نمایند و به هدف خود و سود آوردی دست یابند باید آموزش کار با اتریوم را به طور کامل ابتدا فراگیرند تا در این راه با مشکلات کمتری مواجه شوند. اتریوم با استفاده از پروتکل بیت کوین یا بلک چین کار می کند اما دارای کاربردهای بیشتری در مقایسه با آن می باشد.

تنها ویژگی مشترک اتریوم و بیت کوین در ذخیره سازی تاریخچه تراکنش ها است. در شبکه اتریوم به جز تاریخچه تراکنش ها اطلاعات کنونی قراردادهای هوشمند، نود موجود بر روی هر شبکه و تغییرات آن، باقی مانده حساب کاربران، محل و کد قراردادها و .. به طور کامل ذخیره می گردد.

هر اتریوم دارای میلیون ها تراکنش است که این تراکنش ها تحت عنوان بلاک در گروه های ذخیره و نگهداری می شود. هر یک از بلاک ها به بلاک قبلی خود متصل هستند اما با این وجود پیش از افزوده شدن تراکنش ها به دفتر کل ابتدا طی فرآیندی به نام ماینینگ باید مورد تایید قرار گیرند.

در سراسر دنیا ماینرهای متعددی وجود دارند که به رقابت با یکدیگر می پردازند تا بتوانند بلاک های جدیدی ایجاد کنند و به تایید برسانند. با انجام این پروسه یک توکن اتر ایجاد می گردد که در ازای آن به ماینر پاداش می دهند. ماینرها در واقع ستون فقرات شبکه های اتریوم محسوب می شوند ، زیرا علاوه بر تایید تراکنش ها و سایر عملیات موجب ایجاد توکن های جدید در شبکه می گردند.

قیمت اتریوم

مزایای اتریوم

کار با اتریوم همانند هر پلتفرم و ارز دیجیتال دیگری دارای مزایا و معایب مختلفی است. بستر اتریوم از تمامی منافعی که از بلاک چین انتظار داریم پشتیبانی می کند و چون به صورت غیر متمرکز می باشد تحت کنترل هیچ شخص یا شرکتی قرار ندارد.

هر یک از پروژه های بلاک چین دارای قوانین خاصی هستند که طبق توافقات ایجاد شده اند. به این معنی که کلیه نودهای سیستم برای هر گونه تغییری باید موفقیت شان را اعلام نمایند. به این ترتیب از سرقت اطلاعات و فساد آن ها جلوگیری می شود.

با توجه به غیر متمرکز بودن این بستر هیچگونه نقطه شکستی برای آن وجود نخواهد داشت و تمامی اپلیکیشن های آن دائما آنلاین هستند. علاوه بر این به دلیل امنیت بالای رمزنگاری و غیر متمرکز بودن شبکه های اتریوم در مقابل انواع حملات هکری در امان هستند.

معایب اتریوم

هر چند که سیستم غیر متمرکز اتریوم دارای مزایای فراوانی است و با پشتیبانی از قراردادهای هوشمند شبکه را از دخالت های بیرونی و خطرهای احتمالی حفظ می کند اما تنها در صورتی این اتفاق می افتد که نویسنده کدهای آن ها را دقیق و به صورت اصولی نوشته شده باشد.

با توجه به اینکه این کار توسط نیروی انسانی انجام می شود و همواره خطای انسانی ممکن است وجود داشته باشد در صورتی که چنین اتفاقی درمورد کدها رخ دهد نمی توان به هیچ طریقی مانع از حمله هکرها شد.

در صورتی که برای یکی از شبکه های اتریوم چنین اتفاقی رخ دهد تنها کاری که می توان انجام داد این است که کدها مجددا از اول بازنویسی شوند و مورد بررسی قرار گیرند. البته این اقدام کاملا بر خلاف ماهیت بلاک چین می باشد، زیرایکی از ویژگی های بارز بلاک چین ایمن بودن و تغییر ناپذیری آن است. 

در سال 2016 یک حمله هکری به یکی از سیستم های غیر متمرکز صورت گرفت که موجب شد بالغ بر 3.6 میلیون توکن سرقت شود و علاوه بر آن اعتماد کاربران نیز به شبکه اتریوم کاهش یابد و نتوانند مانند قبل به آن اعتماد داشته باشند. این اتفاق موجب شد که ارزش اتر کاهش یابد و از20 دلار به 13 دلار برسد.

دیدگاه ها

4 پاسخ

  1. یه جمله خونده بودم خیلی قشنگ بود: بازار از جیب افراد احساسی و نامنظم به افراد صبور و منظم پاداش میدهد. بااین جمله میشه تریدو فهمید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *